italskapolevka

Italská polévka

Moje oblíbená italská polévka, která se hodí na dny, kdy se vám v kuchyni nechce trávit zbytečně moc času. Suroviny jen naházíte do jednoho hrnce a zvolna vaříte, dokud není všechna zelenina krásně měkká. Navíc zasytí, takže si ani nemusíte lámat hlavu s druhým chodem! Na závěr nešetřete olivovým olejem a určitě si dopřejte křupavou bagetu nebo dobrý italský chléb.

Na 6-8 porcí
Doba přípravy: 10 minut + 30-40 minut vaření

60 ml olivového oleje
3 středně velké cibule
3 zelené papriky
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 středně velké cukety
1 menší lilek
6-8 rajčat
2 lžičky soli
250-350 ml studené vody
čerstvě mletý pepř
malý svazek petrželky
80 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
křupavá bageta nebo italský chléb

1. Nejdříve si oloupu cibuli a nakrájím ji nahrubo. Ve větším hrnci si rozehřeju olivový olej, nasypu na něj nákrajenou cibuli a nechám ji na mírném ohni zesklovatět. Trvá to asi 4-5 minut, občas cibulku promíchám.

2. Mezitím si připravím ostatní zeleninu. Papriky, cukety a lilek pokrájím na stejně velké kousky, nasypu je do hrnce s cibulí a přidám sůl. Hrnec přiklopím a vše za občasného míchání pomalu restuju. Po 15 minutách restování přidám pokrájená rajčata, promíchám a znovu přiklopím na dalších 10-15 minut.

3. Když je zelenina hezky měkká, přiliju do hrnce skleničku studené vody a ještě chvíli povařím. Hotovou polévku pak dochutím solí a čerstvě mletým pepřem.

4. Polévku naliju do misek, zakápnu olivovým olejem a posypu nakrájenou petrželkou a nastrouhaným parmezánem. Podávám s křupavou bagetou nebo italským chlebem.

italskapolevka3

italskapolevka1

italskapolevka2

italskapolevka4

italskapolevka5

italskapolevka6

italskapolevka7

italskapolevka8

italskapolevka9

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *